Ahtaajien lakon vaikutukset Scanlink / CHS kuljetuksiin

Kuljetustyöntekijöiden liitto AKT on ilmoittanut lakosta 14.-17. helmikuuta, joka koskee myös ahtaustoimintaa. Lakon piiriin kuuluvat kaikki Suomen satamatoiminnot, mukaan lukien purku, lastaus, yksiköiden vastaanotto ja luovutus.

Ahtausalan työehtosopimuksen soveltamisalalla työnseisaus alkaa keskiviikkona 14.2.2024 klo 06.00 ja päättyy lauantaina 17.2.2024 klo 06.00.

Lakon vaikutukset meri- & maantierahteihin

Ahtaajien lakko käytännössä pysäyttää satamien toiminnan, ainoastaan kuljettajallisten yksiköiden laivaus on mahdollista.

Ahtaajien lakko aiheuttaa siten viiveitä myös kappaletavara- että täyskonttikuljetuksille, sillä konttien purku laivoista sekä nouto satamista on keskeytyksissä työtaistelun ajan, samoin kuin toimitus satamiin ja lastaus laivoihin.

Teemme kaikkemme asiakkaidemme kuljetusten eteen, mutta lakkojen ollessa päällä lähetysviiveiltä ja häiriöiltä ei voi välttyä. Mikäli muutoksia tapahtuu, ilmoitamme niistä asiakkaillemme lähetyskohtaisesti.

Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä Scanlink & CHS -yhteyshenkilöösi. Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.