Rahdit vastuullisesti yli Pohjanlahden

Finnlinesin uudet ja innovatiiviset hybridialukset hyödyntävät useita erilaisia energiaa säästäviä tekniikoita ja tämän myötä myös rahdit liikkuvat Pohjanlahden yli vastuullisemmin ja ekologisemmin.

CHS Groupin maantierahtiin erikoistunut yritys Scanlink Oy Ltd kuljettaa viikoittain useita kuljetuksia Suomesta Ruotsiin ja Norjaan sekä muualle Eurooppaan, joten pystymme uusia aluksia hyödyntämällä tarjota myös asiakkaillemme ympäristöä ja vesistöjä vähemmän kuormittavia kuljetuksia.

Ensimmäinen kahdesta Finnlinesin Superstar luokan rahti-matkustajalaivasta (Ropax) sai samppanjakasteen Naantalissa 13.9.2023. Paikalla avajaisissa vierailivat mm. Patrik Heikkonen, CHS Groupin maantierahtiyksikön johtaja sekä Toni Ruusumo, Scanlinkin vientirahdeista vastaava liikenteenhoitaja.

Uusiin aluksiin mahtuu noin 200 henkilöautoa ja 300 kuorma-autoa matkaa kohden. Superstar ropax-alus voi kuljettaa jopa 40 % suuremman määrän rahtia, kuin aiemmat alukset sekä samalla myös 1 100 matkustajaa. Ropax alus liikennöi Naantalin ja Kapellskärin välillä.

Ympäristö- ja vastuullisuusnäkökohdat ovat tärkeitä meille ja asiakasyrityksillemme

Tämän vuoksi on hienoa, että alukset käyttävät maasähköä satamassa ollessaan, mikä mahdollistaa päästöttömän satamakäynnin. Hybridiratkaisu vähentää myös polttoaineen kulutusta.

Merenkulku on välttämätöntä Suomen ulkomaankaupalle. Noin 90 % viennistä ja 80 % tuonnista kulkee meritse.

Scanlink on pitkän linjan yhteistyökumppani Finnlinesin kanssa ja onnittelemme yritystä uusista ekologisimmista aluksista. Yhteistyötä on ilo jatkaa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää vastuullisuus tavoitteistamme sekä toimenpiteistämme https://chs.fi/vastuullisuus/ sivuiltamme.

Etsitkö luotettavaa kuljetuskumppania? Autamme mielellämme, ota yhteyttä:

CHS Air & Sea / Scanlink Oy Ltd

patrik.heikkonen@chs.fi

Phone +358 20 7669481

Mobile +358 40 7278788